Andrélon Oil & Care testpanel deel 2!

Geplaatst op door Suzanne

Irenka: Hoi! Ik ben Irenka, en ik heb gekleurd, krullend haar. Mijn haar neigt naar droog, en is vrij dun. Ik verwacht van producten dat ze mijn krullen niet uit laten zakken en mijn haar niet laten pluizen. Boven zie je een foto van mijn krullen voor het gebruik van de Andrélon producten.

Shampoo: Wat me het eerste opvalt: Er zitten sulfaten in. Sulfaten drogen mijn krullen juist heel erg uit, dus hier ben ik verbaasd over in zo’n lijn. Nog verbaasder was ik dat de shampoo best fijn was, normaal krijg ik van shampoo met sulfaten touw-achtig haar. Hierbij niet. Maar toch denk ik dat de sulfaten bij hebben gedragen aan de pluis die ik na afloop had.

Conditioner: Hier zitten héél veel siliconen in. Dat merk ik tijdens het wassen en erna ook, mijn haar is énorm glad en het glanst ook, maar door het gladde springt mijn haar alle kanten op en lijkt het nog pluiziger.

1-minuut masker: Ik had niet het idee dat dit veel extra’s deed voor mijn haar, aan alleen de conditioner of alleen het masker heb je denk ik meer dan genoeg!

Anti-klit spray: Deze gebruik ik na het wassen omdat ik een föhn gebruik, en dit product is hiervoor geschikt. Dit spray ik een aantal keer in mijn haren, en ook hier wordt mijn haar nóg gladder van. Het ruikt lekker, maar ik vind het niet een prettig product.

Intensief voedende crème: Is inderdaad intensief, en maakt mijn haar heel zwaar.

Serum-oil: Hier zitten ook veel siliconen in, en ik heb het vooral gebruikt als mijn haar als een malle ging pluizen om alles een beetje op zijn plek te drukken. Daar werkte het best goed voor, mijn haar ging er goed door glanzen.

Links zijn mijn krullen na een wasbeurt helemaal uitgezakt. Not so nice.  Rechts: hier pluizen mijn krullen als een malle. Zonde.

Conclusie: Ik vind de producten niet geschikt voor mijn krullende haar. Mijn haar was na het wassen heel pluizig. Glad, glanzend, maar het pluisde. En dat vind ik zonde met zulke producten. Na dag 2 zakten mijn krullen uit, zag het er vet uit, en het was gewoon niet mooi meer. Er zitten zo veel siliconen in ook! Ik denk wel dat deze producten heel goed werken voor steil haar, of als ik mijn haar zou stijlen, maar dit gebeurt vrijwel nooit.

Hey! Ik ben Agnetha en ik heb blond, erg fijn haar, maar volgens de kapper wel veel haar.
Doordat ik het een jaar lang mijn haar platinum geblondeerd heb gehad is het compleet stuk en dood gegaan. De bovenste tien centimeter is mooi glad en gezond (nieuw en ongebleekt), maar daaronder zijn het alleen maar sprieten en voelt het stug. Ik was dan ook mega blij toe ik een mailtje kreeg met de mededeling dat ik deze producten mocht testen! Boven zie je een foto voordat ik de producten ging gebruiken.

Tijdens het haarwassen begin ik uiteraard met de shampoo; daar heb je echt verbazend weinig van nodig. m’n haar voelt heerlijk schoon en toch niet touwerig zoals ik met andere shampoo vaak heb. Dan de cremespoeling: ook zuinig in gebruik en m’n haar voelt heerlijk zacht. Vervolgens het 1-minuut masker; Goddelijk! Als je dacht dat je haar zacht was na de cremespoeling…. Na het masker is het pas echt zacht en mega soepel.  Na het douchen ruikt m’n haar heerlijk en voelt het heel zacht aan. Als m’n haar nog nat ik doe ik er een paar spuitjes van de anti-klit spray in. Hierdoor kan ik het direct door kammen. Dan nog een beetje van de serum-oil erin en ik laat het aan de lucht opdrogen.


Het resultaat is dat mijn haar veel gladder en soepeler valt, het ziet er ook gewoon zachter uit. Ik ben dan ook heel erg tevreden over deze nieuwe lijn van Andrélon en zal het zeker nog een hele tijd blijven gebruiken!
De producten ruiken trouwens ook echt heerlijk. (Ik was mijn haar met lauw-warm water en droog het nooit met warmte.)

Vanya: Ik heb de Oil & Care lijn van Andrélon  mogen uitproberen afgelopen 2 weken.
Mijn haar is wat apart. Ik heb veel krullen, achter op mijn hoofd zijn de krullen wat groter dan aan de voorkant. Vooraan heb ik ook nog eens wat “sprieten” die ik niet krullend noch steil wil noemen. Een beetje vaag haar, komt vanwege mijn vreselijk gemixte bloed. Boven zie je mijn haar als ik het net los heb gedaan.


De shampoo en de cremespoeling heb ik als eerste gebruikt. Het eerste wat mij opviel was de geur van beide producten. Wat ruikt het heerlijk!
Het eerste wat ik merk bij gebruik van de shampoo is dat de klitten in mijn haar bij de shampoo er uit gaan. Dit is bij mijn haar een echt wonder. Ik snap er niets van want ik heb altijd onwijs veel crème spoeling nodig om heel voorzichtig de klitten eruit te kammen onder de douche. Na de shampoo voelt mijn haar al zacht, maar ik heb toch echt de crème spoeling nodig. Deze ruikt net zo lekker en maakt het haar net iets zachter. Ik merk wel degelijk dat er iets van een olie-achtige substantie in zit, want bij het uitspoelen is mijn huid helemaal glibberig en de tegels van de douche ook, dus pas op. Boven zie je mijn haar als ik net uit de douche kom.


(Foto 5 is nadat ik de cremespoeling heb gebruikt en mijn haar is opgedroogd. Foto 6 is van toen ik het haar had glad had gemaakt met de stijltang.)

Na het wassen en drogen van mijn haar gebruik ik de speciale Andrélon Oil & Care Kroescontrol intensief voedende crème. Deze crème is speciaal om kroeshaar intensief te voeden en controleerbaar te maken. Nou ik weet het niet. De eerste 15 minuten ja, maar daarna begint mijn haar toch weer te pluizen. Als dit product speciaal voor kroeshaar is, zou het mijn haar zeker moeten temmen, maar het pluizige is er toch weer als het haar opdroogt. En dan met name aan de voorkant, niet zozeer aan de achterkant. Ik gebruik trouwens veel meer dan de aanbevolen 3 a 4 pompjes, mijn haar zuigt de voedende crème namelijk op als een spons.

De anti-klt spray is voor mij door de werking van de shampoo in feite overbodig. Ik heb geen klitten meer dus hoef dan ook geen anti-klit spray te gebruiken. Ik gebruik hem wel omdat het zo een lekker geurtje heeft. Ik föhn mijn haar niet echt meer, maar als ik het doe gebruik ik deze spray niet, want ik heb voor mij haar toch net iets meer nodig.

Mijn haar nadat ik mijn haar heb gewassen, zonder spul erin en laten drogen door de wind.

De Andrélon Kroescontrol Serum-Oil druppels, die heb ik twee keer gebruikt afgelopen week. Op een of andere manier doet het niets voor mijn haar wat het beloofd. Enkel dat het mij haar nog lekkerder laat ruiken.

In de tweede week van de test heb ik het Oil & Care 1-minuut Masker gebruikt bij de wasbeurt. Ik vind het heerlijk spul, wat mijn haar net iets meer soepel maakt. Mijn vingers glijden door mijn haar. Heerlijk. Ook fijn dat je niet minutenlang hoeft te wachten zoals bij andere haarmaskers. Het is in 1 minuut klaar!
Ik heb de spray en de serum druppels gisteravond gebruikt bij het stijlen van mijn haar met de stijltang  De spray zou bescherming bieden bij föhnen en je haar licht houden. Ik denk dat ik iets teveel heb gebruikt, want mijn haar ligt zo plat als wat op mijn hoofd. De serum druppels heb ik gesmeerd in de punten van mijn haar, die namen het helemaal op! Hierna zat mijn haar toch iets beter. Maar ik denk niet dat ik deze producten vaker ga gebruiken.

Mijn mening over de Oil & Care lijn van Andrélon:
Ik vind het echt heerlijk ruikende producten. Eerste indruk bij gebruik is dat de producten (stuk voor stuk) mijn haar zacht aan laten voelen. Ik ben ENORM verrast over de werking van de shampoo, dat mijn haar klit-vrij is na gebruik hiervan is een waar wonder!  Of deze producten echt goed zijn voor kroeshaar? Ik ben er sceptisch over. Mijn haar is namelijk niet kroes, maar enorm gemixed. Ik hoor wel vaak hier in Nederland dat men mijn haar al kroes vind. Maar ik heb verschillende vormen en grootte aan krullen op mijn hoofd. En mijn haar is enorm droog en gaat snel pluizen. (Dat heb je als je zwaar gemixed bent lol) Maar als deze producten voor kroes haar gemaakt zijn, dan moet het mijn haar onder controle krijgen vind ik. En dat lukte helaas toch niet. Dus puur daarom is deze lijn van Andrélon het niet voor mij. Maar ik blijf het wel gebruiken, zeker de shampoo, omdat ik de klitten direct kwijt ben, zonder crème spoeling.

6 Reacties op Andrélon Oil & Care testpanel deel 2!

Bij Agnetha zie je echt heel goed een verschil. Als ik de reviews zo lees werkt het voor steil haar beter dan bij krullend haar.

Poe wat jammer van de sulfaten..

En my god Agnetha meid,. Echt mega gaaf je geverfde haar maar ik denk dat je met geen enkele shampoo of serum je lokken kunt redden.. Heb zelf ook teveel geverfd (geblondeerd) haar gehad en de enige oplossing voor een gezonde bos haar is het eraf knippen :(

Wat fijn dat ze voor Vanya en Agnetha werkten! Jammer voor Irenka alleen :( De producten lijken me erg fijn, ook voor mijn droge en fijne haar.