Andrélon Oil & Care testpanel reviews deel 1

Geplaatst op door Suzanne

Een tijdje terug heb je misschien de oproep gezien, ik kreeg er veel aanmeldingen voor – zo veel dat ik na 24 uur al heel moeilijk kon kiezen! De 10 gekozen dames hebben zo’n 2 weken de Andrélon Oil & Care producten uitgetest, en nu tijd voor hun ervaringen! Omdat hun reviews erg uitgebreid zijn, heb ik ze verdeeld over een aantal artikelen.

Noraly: Toen ik de oproep van Suzanne zag om de nieuwe lijn van Andrélon Oil & Care te testen heb ik me gelijk opgegeven. Ik ben zelf half Nederlands en half Antilliaans haar, hierdoor heb ik kroeshaar gemengd met Europees haar.  Ik heb mijn haar altijd in een staart omdat het onhandelbaar en stroachtig is. Ik heb vele producten geprobeerd en ben altijd in voor iets nieuws om mijn haar te temmen. Ik ben uitgekozen door Suzanne en heb de producten twee weken getest.

De omschrijving op de verpakking klinkt positief. De nieuwe lijn is ontwikkeld om droog, pluizig en onhandelbaar haar te verzorgen en te voeden. Andrélon beloofd luchtig, zacht en soepel haar. Ik heb om de dag mijn haar gewassen met de shampoo en de conditioner. Beide producten hebben een aangename geur. Ik vind de shampoo fijn in gebruik, het schuimt goed en is zuinig in gebruik. De conditioner is voor mijn haar wat minder zuinig in gebruik, omdat ik lang en veel haar heb, had ik hier veel van nodig. Van mij mag de verpakking van de conditioner wel wat groter en de verpakking van de shampoo wat kleiner.  Na het gebruik van de producten had ik het gevoel dat mijn haar meer leek te glanzen en was zachter, dit komt denk ik door de oliën in de producten.

Na het wassen heb ik de Intensieve Anti-klit Spray gebruikt. Ik kon door dit product mij haar goed doorkammen en dit is wel eens anders met mijn haar. Een aanrader dus voor mensen met droog haar want lastig doorkambaar is.

Aangezien ik mijn haar niet iedere dag was heb ik om de vier dagen gebruik gemaakt van het Iedere Dag 1 Minuut Masker. Dit masker is fijn in gebruik omdat het maar 1 minuut hoeft in te trekken. Ook na het gebruik van dit masker voelt mijn haar zacht aan, al vind ik dat mijn haar hetzelfde aanvoelt na het gebruik van alleen de conditioner.

Verder heb ik mijn haar gestyled met de Kroescontrol Intensief Voedende Crème, en de Kroescontrol Intensieve Serum – Oil. Eerst heb ik de crème ruim aangebracht in handdoek droog haar en heb ik mijn haar op laten drogen. Daarna heb ik een aantal druppels olie in mijn haar gedaan. Wederom glanst mijn haar en lijkt het minder droog. Ik ben tevreden over de producten. Het enige nadeel is dat mijn haar producten snel opneemt waardoor mijn haar naar een uur of twee weer begint te pluizen. Ook is regen en wind funest voor mijn haar. Hiertegen helpen deze producten niet. Wanneer ik mijn haar langere tijd los wil dragen moet ik de olie in mijn tas doen om het soms bij te werken. Hierdoor zijn de producten voor mij nog niet de ‘wonder’ producten waar ik op zoek naar ben. Zolang ik deze niet heb gevonden zijn deze producten een goed alternatief.

Ik heb de prijzen van de producten opgezocht en ik ben zeer te spreken over de bedragen die worden gevraagd voor deze producten.

Jennifer: Hoi! Ik kreeg de kans van Andrélon en Suzanne om de complete lijn van Andrelon Oil & Care te testen. Ik was heel erg benieuwd naar de producten, vooral omdat twee producten in de nieuwe lijn gemaakt zijn voor (o.a.) kroeshaar. En ik heb kroeshaar. Althans, ik laat het elke 4 maand permanenten bij een black hair kapper. Alleen dan gebeurt dat uiteraard veel agressiever dan bij een ‘normale’ permanent. Elke 4 maanden begaat mijn haar eigenlijk een hel met chemicaliën etc., dus is het een absolute must dat ik mijn haar elke dag goed verzorg en goed moisturize. Daarom was ik heel benieuwd of de Andrélon Oil & Care lijn goed genoeg was voor mijn haar!

De shampoo en de conditioner ruiken heerlijk. Elk product in de lijn ruikt als de hemel trouwens, haha! De shampoo en conditioner zijn niet gemaakt voor kroeshaar (staat niet op de verpakking), en het geeft mijn haar ook niet echt een ‘boost’. Wel maakt de conditioner mijn haar héél erg zacht. Heel erg zacht. De shampoo schuimt goed, dus ik had ook niet heel veel nodig voor mij bos haren :).
In combinatie met de 1 minuutmasker van de Oil & Care lijn is mijn haar echt net zijde, haha! Het masker is wat dikker dan de conditioner, het voelt echt als een masker. Het masker maakt mijn haar nog zachter dan het al was, maar het voedt, net zoals de shampoo en conditioner, mijn haartype niet voldoende.
De antiklitspray vind ik eigenlijk een overbodig product, voor mij dan. Ik gebruik dat niet en het doet niets voor mijn haar. Behalve dat het lekker gaat ruiken.
Dan heeft Andrelon nog een lotion; kroescontrol. Eigenlijk ben ik positief verrast! Ik kan dit niet gebruiken gelijk na het wassen; daarvoor is dit product te zwak en heb ik een betere lotion nodig die gemaakt is voor mijn haartype. Maar dit product voor tussendoor is echt super! Het is zacht voor mijn haar en voedt het goed voor als mijn haar overdag gaat pluizen.
Als laatste, the absolute holy grail of the year; het serum. I absolutely love it! Het serum is net een olie. Het maakt mijn haar zacht, glanzend en het gaat er lekker van ruiken. Ik krijg zelfs complimentjes over hoe zacht mijn haar is, haha! Het serum zit standaard in mijn tas en gaat dus overal mee naar toe. Ik ga het serum absoluut opnieuw kopen!
Kortom; de kroescontrol en het serum gebruik ik dagelijks, naast mijn eigen producten. De shampoo, conditioner en het masker doen vrij weinig voor mijn haar naast het feit dat het er lekker van gaat ruiken. Maar voor mijn haar is het beter dat ik in ieder geval een andere shampoo gebruik. De anti klit spray vond ik overbodig, maar het is natuurlijk handig als je het wel gebruikt.
Bedankt Suzanne en Andrélon voor het testen van deze nieuwe lijn!

Nina: Hallo! Ik zal eerst wat vertellen over mijn haar of beter gezegd het dunne bosje op mijn hoofd dat voor een partij haren door moet gaan.

Van mezelf ben ik een brunette maar een aantal maanden geleden besloot ik dat het wel leuk was om wat highlights door mijn haar te hebben. In een vrij rap tempo waren het er zoveel, dat ik gewoon blond was. Ze zeggen dat het blonderen niet zoveel goeds doet voor je haar, toch? Nou, dat klopt. Op een gegeven moment was het ontzettend droog en trok ik er zo een aantal plukken uit tijdens het douchen. Ik heb verschillende haarmaskers en conditioners geprobeerd en heb uiteindelijk besloten om mijn haar weer bruin te verven.

Niet al teveel later zag ik Suzanne’s oproepje om de nieuwe Oil & Care productenlijn te testen van Andrelon. Mét Marokkaanse arganolie! Ik heb besloten om te reageren en mocht gaan testen.

De stand voordat ik de producten ben gaan gebruiken:
– Droog, beschadigd en pluizig haar.
– Een stuk ‘‘touw’’ onder de douche
– Snel vet haar
– Snel last van klitten in mijn haar

Ik begon met de Oil & Care shampoo voor pluizig en droog haar (300 ml). De verpakking is zoals ik deze gewend ben van Andrelon met op de achterkant wat informatie over deze lijn. Andrelon belooft dat de olie snel in je haar wordt opgenomen zodat het niet zwaar wordt of vet aanvoelt. Het resultaat moet zijn: luchtig, zacht en soepel haar. De shampoo zelf ruikt lekker. Een subtiele geur die niet te overdreven aanwezig is, maar waarvan ik hem moeilijk kan omschrijven daar ik een leek ben op dat gebied. Tijdens het wassen merkte ik dat mijn haar wat minder als ‘‘touw’’ aanvoelde en dat zorgde ervoor dat ik aangenaam verrast was. Zo’n resultaat had ik niet verwacht (zeker niet zo snel!).

Daarna heb ik het Oil & Care iedere dag 1 minuut masker voor droog en pluizig haar (180 ml) gebruikt. Dit masker belooft pluizig haar tegen te gaan, het haar beter behandebaar te maken en als resultaat zou je moeten eindigen met heerlijk zacht en luchtig haar. Klinkt goed! Na het wassen breng je het aan op vochtig haar (met name in de puntjes) en laat je het slechts 1 minuut inwerken. Vervolgens grondig uitspoelen. Zelf vind ik het altijd wel fijn als een masker niet te lang hoeft in te werken, en dit kostte me maar 1 minuutje. Na het uitspoelen merkte ik dat mijn haar ontzettend zacht aanvoelde en was ik wederom weer aangenaam verrast. Mijn vingers kon ik ook door mijn haar laten glijden zonder meteen in een stel oncharmante klitten vast te komen te zitten.

Vervolgens heb ik de Oil & Care intensive conditioner (300 ml) gebruikt. Deze is volgens de informatie op de verpakking ontwikkeld om droog, pluizig en onhandelbaar haar te verzorgen en te voeden. Hij maakt je droge haar na het wassen conroleerbaar en heerlijk zacht en ook deze formule is verrijkt met de Arganolie uit Marokko. Het verzacht en voedt je haar zonder het te verzwaren. Ook trekt het snel in en helpt het pluis te vorkomen zonder dat het je haar vettig maakt. Het resultaat moet zijn: heerlijk zacht en luchtig haar.

Op dit punt was ik wat op mijn hoede aangezien mijn haar al zo lekker zacht aanvoelde, dat ik bang was het te gaan verzwaren of te eindigen met vet haar. Gelukkig bleek dit niet zo te zijn. Het is een fijne conditioner die je haar echt intensief verzorgd, zacht maakt en ervoor zorgt dat het makkelijk doorkambaar is. So far, so very good.

Daarna wilde ik de Oil & Care anti-klit spray (250 ml) gebruiken maar vond dit niet nodig omdat mijn haar al zo lekker zacht en makkelijk doorkambaar was. Deze heb ik daarom getest nadat ik alleen shampoo en conditioner heb gebruikt. De spray is ontwikkeld voor droog, pluizig en onhandelbaar haar. Het voorkomt dat je haar er droog uit ziet en gaat pluis tegen als je met de borstel of haardroger aan de slag gaat. Je gebruikt het op handdoek droog haar en verdeelt de spray rijkelijk over je haar, met name in de uiteinden. Je spoelt het vervolgens niet uit en kunt je haar in model brengen zoals je gewend bent. Een groot pluspunt: de spray beschermt je haar tegen de hitte van de haardroger.

Wat ik merkte was dat ik makkelijk met mijn haarborstel door mijn haar kon gaan en het veel sneller glad was dan voorheen. Ook maakte de spray mijn haar niet vettig en zag het er mooi verzorgd uit nadat ik klaar was met de haardroger.

Vervolgens heb ik het Oil & Care serum met Arganolie (75 ml) gebruikt. Een serum welke je op verschillende manieren kunt gebruiken (voor het stylen, na het stylen of voor dagelijks gebruik). Het belooft heerlijk zacht haar, beschermt tegen pluis en geeft een prachtige glans. Ik heb hem na het stylen gebruikt door een pompje van het serum door mijn haar te verdelen. Het resultaat was inderdaad mooi, glanzend haar. Totaal niet vettig, maar het maakte het plaatje wel ‘’af’’ voor mij. Ook vind ik het fijn dat je hem op verschillende manieren kunt gebruiken!

And last but not least, de Oil & Care kroesconrol intensief voedende creme (200 ml). Hier zit shea butter in verwerkt en is daarom ideaal om kroeshaar intensief te voeden en te verstevigen. De forumule is verrijkt met olijfolie waardoor het zich makkelijk over je haar laat verdelen. Het resultaat: het haar wordt sterker, gemakkelijker controleerbaar en het beschermt de krullen tegen beschadigingen en pluizen. Je gebruikt dit als volgt: 2 tot 4 pompjes creme over je vochtige haar verdelen met behulp van je handen of een borstel. Laat het haar daarna natuurlijk opdrogen.

In de eerste instantie zou dit niet mijn voorkeur hebben omdat ik er niet van houd om met nat haar rond te lopen. Toch wilde ik het proberen en heb ik 2 pompjes gebruikt voor mijn haar. Wat opviel was dat het inderdaad erg gemakkelijk te verdelen was over mijn haar en daarna ook goed doorkambaar was. Ik heb vervolgens gewacht tot het bijna droog was en moet zeggen dat mijn haar er goed uit zag. De reden waarom ik niet zo’n fan ben van het natuurlijk op laten drogen van mijn haar is dat het zo gaat pluizen en ik snel slag in mijn haar krijg (en nat haar, brrr). Dit was nu niet het geval, dus dat vond ik een pluspunt! Ik kan me alleen wel voorstellen dat het misschien onhandig is voor iemand met een grote bos haar waarbij het niet zo snel natuurlijk opdroogt. Gelukkig kun je in de tussentijd andere dingen doen en ben je weer een beetje aan het multi-tasken.

Al met al kan ik concluderen dat deze lijn van Andrelon goed bij mij past. Het eindresultaat na twee weken is dat mijn haar veel minder snel klit, makkelijker doorkambaar is en niet sneller vettig wordt (dit is hetzelfde gebleven). Het is niet meer zo pluizig na het wassen en  ziet er zoveel gezonder uit.

 

7 Reacties op Andrélon Oil & Care testpanel reviews deel 1