Fabulous in a ‘fatkini’.

Geplaatst op door Suzanne

Ik volg Gabi al eventjes, ze is een plus size fashion blogger die zichzelf op de gevoelige plaat heeft laten vastleggen – in een bikini. Ze ziet er fantastisch uit! Omdat Gabi een voorbeeld is voor andere plus size dames besloten zij ook een foto van zichzelf op internet te zetten, in bikini! Dames met maat 46 tot 60 – allemaal in een bikini! Ik vind het een geweldig iets, strut your stuff! Wil een ander het niet zien, dan kijken ze maar de andere kant op – toch? Misschien is het iets om een soortgelijke fotoshoot in Nederland te organiseren.. In de zomermaanden merk ik vaak dat zwaardere dames niet naar het strand/zwembad durven in badkledij, nergens voor nodig! Draag wat jij leuk vind en waar jij je prettig in voelt. Jij moet het immers dragen.

Persoonlijk draag ik een swimdress, dat is een jurkje van badpak-stof. Dit vind ik persoonlijk fijner zitten als een badpak. Een bikini in een grote maat is moeilijk te vinden in Nederland maar als je er écht een wil dan vind je er vast een.

Klik hier voor de gallery! Plus size honeys, wat voor swimwear dragen jullie?

29 Reacties op Fabulous in a ‘fatkini’.

Wauw, ik vind dat zij er prachtig uit ziet met bikini. Ik kom wel eens plus size meiden tegen in bikini en dan denk ik, hoe kun je dit nou aantrekken…

Evelyn zegt: 29 mei 2012 om 14:10

Wow, ze ziet er geweldig uit in haar bikini! Ikzelf ben ook plussize en draag meestal in een zwempak, maar zo’n leuke bikini durf ik (denk ik) ook wel aan!.

Sandra zegt: 29 mei 2012 om 14:35

En zo hoort het Suus! AMEN!

Iedereen moet doen en laten wat hij wilt en als iemand het niks vindt, dan kijk je maar niet.

Enne: NIETS zeggen is ook een optie, mensen hoeven niet over van alles en nog wat hun mening te ventileren. So what als een plus size dame in een bikini loopt en JIJ dat niet mooi vindt, ja én, wie weet vindt deze plus size dame wel dat jij er belachelijk uit ziet in je string bikini. Een mening van iemand is daarnaast geen vaststaand feit?

Zoals mijn overleden vader altijd al zei: leven en laten leven.

Top artikel Suzanne! Wat mij betreft mag je dit soort dingen vaker plaatsen :)

*follows Gabi op Bloglovin*

Helmeroc zegt: 29 mei 2012 om 15:07

Ik vind niet dat je dik zijn teveel moet promoten. Op deze manier geef je een signaal af dat overgewicht oke is, en dat is niet goed voor de volksgezondheid. Ik heb zelf ook overgewicht (zo’n 10 kilo). Het is goed dat deze mensen zichzelf mooi vinden en het is ook zeker een positief bericht voor mensen met overgewicht in deze wereld die geindoctrineerd wordt met anorexiamaatjes, maar mensen moeten wel bedenken dat jarenlang te zwaar zijn heel slecht is voor je gezondheid. Hartproblemen, suikerziekte en gewrichtsproblemen zijn geen uitzonderingen bij dikke mensen. Als ik dan de tags zie als “fat acceptance” dan denk ik dat dit mensen een smoesje geeft om niets te doen aan hun gezondheid. Jammer is dat. De andere kant op slaan is ook totaal niet gezond, trouwens. Maar ik word ondertussen wel een beetje moe van dat “wat ziet ze er geweldig uit, ondanks dat ze dik is”..

Deborah zegt: 30 mei 2012 om 23:50

Helemaal mee eens. Schoonheid is niet voor iedereen hetzelfde en ik vind het goed als vrouwen zich prettig voelen in het lichaam dat zij zitten. Maar, ik vind dat vrouwen die overgewicht hebben niet gesteund moeten en verteld moet worden dat het ‘ goed’ is dat zij te dik zijn. Overgewicht is gewoon ongezond. Net zoals vrouwen met anorexia. Ook ongezond.

Ik vind dat zij er geweldig uitziet in haar bikini! Ze is een hele mooie meid en hoeft zich helemaal nergens over te schamen! Ik begrijp Helmeroc haar reactie ook wel, maar heel veel zwaardere dames proberen echt wel gewicht te verliezen! Wat moeten ze dan in the meantime doen? Zich verder depressed voelen om hun gewicht? Hell no! Ze doen er iets aan en ze mogen dan gerust met hun lichaam pronken vind ik zo!:)

Liefs

xoxo

Ik ben nu een maat 42-44 en ik durf dus zelf niet een bikini te lopen. Ik heb een tankini. Ik vind deze bikini haar trouwens heel goed staan.

Twee jaar geleden droeg ik nog een bikini. Maar vorig jaar en ook dit jaar zal ik niet gaan zwemmen. Ik schaam me er gewoon voor

Nathalie zegt: 29 mei 2012 om 18:46

Nou, lekker zelfzeker en prachtig! Ik vind alleen die term “Fat”, en “Fatkini” een beetje vreemd… Heeft voor mij toch een negatievere bijklank dan Big, Curvacious, …
Als ik het foto album bekijk kom ik ook vrouwen tegen die mij een vrij gemiddeld gewicht lijken te hebben met wat extra curves maar die ik niet “dik” zou noemen. Ik vind wel dat een bikini-badpak-tankini-whatever goed moet passen, ongeacht je gewicht shape or size. Ik hou er echt niet van om mensen te zien die ergen echt in gepropt zitten. (ik heb dit ook bij meiden van 50 kg die een te klein rokje dragen of zo). Soms krijg je hierdoor echt dingen te zien die je echt niet wil zien (lees: multi-boob, nipple slips, camle toes, bouwvakkersreten, andere ondefinieerbare lichaamsdelen die normaal wél in het kledingsstuk moeten passen).

Wat een leuk initifatief! Maar ach, als mensen willen staren of lachen met je doen ze dat altijd, ik bedoel maar, ik heb maat 38 en ik durf ook niet goed in bikini rondlopen hoor. Ik ben en blijf altijd beek en dan kijken ze alsof je ziek bent. En ik heb kleine borsten en lelijke benen. En zo is er altijd wel iets ^^

Ik heb de gallery eens doorgekeken, en sommige zien er echt geweldig uit! Maar het valt me op dat de wat hogere broekjes (haha ik weet niet hoe ik het zeggen moet) het meest flateren. Zo’n swimdress is idd ook handig!
Ik ben zelf juist te dun, ook niet altijd mooi in Bikini maar goed, ben hard bezig met op een gezonde manier aan te komen.

De laatste tijd spot ik ook meer plus size beauty- en fashionbloggers in bikini! Ze kleden zich echt zo mooi, ik weet niet hoe het kan, maar vind ze vaak mooier gekleed dan de “normale” modellen. Vind het echt leuk om op hun blogs rond te hangen. ^^

Ik draag een bikini, ook al voel ik me er niet altijd even prettig in. Ik heb zelf het gevoel dat wanneer ik een badpak of swimdress zou gaan dragen ik mijn maat juist meer accent geef. Ik zit tussen de ‘normale’ en ‘grote’ maten in(ene keer rond de 44, andere keer 42 of 46) maar toch vind ik de bikini gewoon het beste staan. Als mensen het niet willen zien kijken ze maar lekker de andere kant op!

Marinah zegt: 30 mei 2012 om 08:26

Ze ziet er prachtig uit! Maar, het is niet gezond. Het is wel heel belangrijk om een goed zelfbeeld te hebben :)

Wat ziet ze er goed uit in bikini! Ik heb er echt respect voor dat ze gewoon durft zijn wie ze is!

Ik vind deze foto en een heel stel andere foto’s in de gallery heel mooi, vooral die beetje 50s bikini’s met hoge broekjes. Maar ik vind dat je ook moet kijken naar wat bij je lichaam past, en sommige van die meisjes dragen broekjes die je gewoon niet meer ziet zitten omdat hun buik eroverheen komt.. Nou ja moeten ze zelf weten, maar dan zou ik inderdaad wegkijken. Terwijl ik die meisjes met smexy 50s bikini’s zeer kan waarderen en ook wel even zou blijven staren :)

Anyways, ben zelf ook een fatty maar ik draag altijd een badpak. Mocht ik ooit een leuke bikini tegenkomen zou ik daar best voor kunnen gaan maar ik vind eigenlijk badpakken meestal mooier :)

Ik ben het met je eens, de broekjes die onder de buik rollen/zitten zijn niet zo charmant terwijl de high-waisted broekjes echt cute zijn!

Draag altijd een Tankini. Op de 1 of andere manier vind ik mezelf in een badpak altijd nog dikker lijken. Bikini durf ik echt niet in te lopen.
Knap van ze dat ze die foto’s durven te plaatsen!

Vind ze trouwens niet allemaal even goed staan hoor…
Heb je btw dat meisje gezien met dat okselhaar? Ieuwwww hahahaha

Vroeger was ik een stuk steviger dan dat ik nu ben (zon 20 kilo zwaarder) en toen droeg ik altijd een tankini, tegenwoordig gewoon een bikini!

hmz ik heb totaal niks tegen +size maar ik vind haar er nu niet bepaald gezond uitzien zoals anderen voor mij al zeiden. Net zoals de soms te dunne modellen in bikini vaak een slecht voorbeeld zijn.