Maak je voeten zomerklaar met scheerschuim, Listerine en azijn!

Geplaatst op door Suzanne

Je kent het wel, de hele herfst en winter zitten je voeten opgesloten en nu mogen ze eruit maar zien ze er niet zo uit als jij zou willen.. Op internet las ik dat je met scheerschuim en Listerine je voeten heel zacht en gemakkelijk eeltvrij kunt krijgen. Er stonden verschillende ‘recepten’ online maar ik besloot ze te mixen en zelf iets uit te proberen om mijn voeten tip top in orde te krijgen. Mind you, ik háát het om mijzelf een pedicure te geven, maar als ik er eenmaal aan begin moet het ook goed gebeuren. Afijn, anderhalf uur later waren mijn voeten heerlijk zacht en klaar voor sandaaltjes!

Wat heb je nodig?

– afwasteiltje (ik heb een roze die ik enkel voor mijn voeten gebruik.)
– scheerschuim (goedkope will do)
– Listerine (liefst niet eentje met heel veel kleurstof omdat je nagels kunnen verkleuren!)
– witte azijn (goedkope will do)– 2 gastendoekjes
– 2 ziplock zakken
– 2 badhanddoeken
– 1 normale handdoek

Allereerst maak je een mengsel van Listerine en azijn en drenk hier je gastendoekjes in. Heb je te weinig, gooi er dan wat gekookt water op om ze echt nat te maken.

Leg een badhanddoek op de grond zodat je niet alles onder smeert en smeer je voet in met een royale laag scheerschuim. Aangezien je voet nu onder zit en je niet meer kan lopen heb je die extra handdoek nodig om je handen af te doen. Wikkel hierna een hete handdoek die je niet teveel hebt uitgeknepen (zorg dat hij nat blijft!) om je voet en doe je voet in een ziplock zak en ‘zip’ hem dicht tegen je been. Doe je andere voet ook en laat dit 30 tot 45 minuten zitten. Je voeten zijn warm en tintelen – dit betekent dat het werkt!

Met de ziplock-schoenen kun je lopen dus spoel het afwasteiltje om en doe er daarna schoon, warm water in. Durf je niet te lopen met je mooie zakjes (het loopt niet echt gemakkelijk namelijk) dan kun je altijd nog de dichtsbijzijnde huisgenoot lastigvallen. (Mamaaaaaa!).  Na 30 tot 45 minuten haal je je voeten uit de zakjes en spoel je ze af in het afwasteiltje en wrijf ze hierna droog met een handdoek. Je voeten zijn nu súper zacht maar ik wilde ze tiptop verzorgen.

Heb je nou geen zin om met die doeken en scheerschuim in de weer te gaan, dan kun je ook een voetenbad maken van Listerine en witte azijn, gelijke delen.

Ik besloot om mijn nagels te knippen en te vijlen, vervolgens gebruikte ik Blue Cross cuticle remover en een orange stick om mijn nagelriemen terug te duwen. Dit weer even afspoelen in het water. Hierna heb ik een eeltrasp gebruikt om mijn ‘probleem’ gebieden even extra aan te pakken. Als je dit gedaan hebt, pak dan weer even een nieuw teiltje met water en wat zeep. Was hierna je voeten om de cuticle remover eraf te halen, althans ik doe dat omdat het nogal sterk spul is.

Gooi het water weer weg en pak schoon, warm water. Scrub hierna je voeten met een grove scrub (ik gebruikte The Body Shop Brazil Nut, voetenscrub is nog beter!) en smeer ze royaal in met een lekkere voetencrème, ik gebruikte Hansaplast Zachte Voeten crème. Dit heb ik een half uur laten inwerken en heb de overige crème er toen afgeveegd.  Ik zou nog niet je nagels lakken, omdat je nagels nu heel vochtig zijn en je nagellak er anders zo af is. Even wachten tot de volgende dag :)

Je kunt dit ook doen voordat je gaat slapen, smeer dan je voeten lekker dik in met crème en doe daarna sokken aan! Zo worden je voeten nog zachter.

Vergeet niet om de gastendoekjes apart te wassen omdat anders alles naar de Listerine ruikt!

16 Reacties op Maak je voeten zomerklaar met scheerschuim, Listerine en azijn!

Ik las de titel en dacht, eh…. is ze gek geworden?? Maar jeetje wat een goede tip Suzanne, ga ik zeker eens proberen, thanks! (stonk het niet vreselijk @ listerine én azijn???).

Oh god, ben het zo met je eens! Voeten doen is een rotklus, gewoon omdat het vervelend is. :’) Je kan dan weer niet lopen – kan ik niet tegen, daarom stoot ik ook altijd meteen mijn nagellak eraf. – maar gurl.. Ik ga dit van de zomer eens proberen! Topper!

Goede tips! Mijn voeten zijn een ramp op eeltgebied, dus ik ga dit ook eens doen. Wel een gedoe trouwens, haha.