MAC Cosmetics Retro Matte Liquid Lipcolour Recollection

Geplaatst op door Suzanne

Begin januari kwam de Retro Matte Liquid Lipcolour uit van MAC Cosmetics, een permanente lijn met 15 verschillende tinten vloeibare lipstick. De lipstick droogt intens matte op en blijft daarna urenlang zitten.

De applicator heeft een punt waardoor je het product iets makkelijker kan aanbrengen. Ik vind het aanbrengen echt tricky, als je iets uitschiet en het is opgedroogd dan moet je met olie in de weer omdat je het er anders niet af krijgt. Je moet ook nog eens snel werken want als het droog is kun je er eigenlijk niet meer overheen. Ik moet er nog even mee oefenen dus mijn applicatie is niet perfect.

let niet op mijn bronzer, die is te oranje uitgevallen.

Zoals je ziet is de kleur wat patchy, helaas. Ik moet nog een geschikt lip potlood vinden voor eronder – Fashion Boost is te roze. Ik denk dat als je een lip potlood eronder gebruikt dat dan het draagcomfort wat beter is – je voelt de lipstick namelijk echt zitten. Het voelt droog aan en ik heb de neiging om lippenbalsem op te smeren.

Hij blijft wel echt onwijs lang zitten. De MUA bij MAC Cosmetics vertelde me dat als je hem wil bijwerken, je alles eraf moet halen. Je kan dus niet ‘lokaal’ bijwerken. Dit krijg je alleen gedaan met een olie waardoor je ook de foundation rond je lippen weghaalt zoals je kan zien bij mijn foto’s. Als je hem dus on-the-go wil bijwerken moet je een cleanser op oliebasis en een beetje foundation meenemen.

Pluspunten: prachtige intense kleuren, longlasting en super matte.
Minpunten: aanbrengen is tricky, kleur soms patchy en je moet snel werken.

MAC Cosmetics Retro Matte Liquid Lipcolour
€24,50 @ maccosmetics.nl, Bijenkorf, Douglas & MAC stores

3 Reacties op MAC Cosmetics Retro Matte Liquid Lipcolour Recollection

Deze kleur ziet er inderdaad wel droog uit… kan bijna de trekkerigheid voelen als ik naar je lippen kijk. Zelf heb ik Feels So Grand en die voelt best goed aan, eerder satijn in plaats van zo kurkdroog. De kleur vind ik wel very you, lekker gedurfd :-)