Maybelline Dream Nude Airfoam foundation

Geplaatst op door Suzanne

Maybelline komt deze maand met iets héél apart. Mousse foundation. En dan niet de mousse in de potjes, nee écht mousse zoals haarmousse. Je moet het flesje goed schudden en dan komt er een bolletje mousse uit. Leuk om te zien – maar is het wat?

De verpakking is koud, net zoals een fles haarmousse. Er zit ook zo’n zelfde ‘spuitstuk’ op. Apart! Wat me vooral opvalt is dat je echt énorm goed moet schudden voordat je de foundation op je handpalm spuit – omdat je anders witte mousse krijgt met vlekjes foundation. Vooral als hij net nieuw is moet je een minuut schudden. En dan..

2 bolletjes chocomousse eh, foundation. Links zie je 30 Sand en rechts 60 Caramel. Sand is te licht voor me, terwijl Caramel weer véélste donker is. Vandaar dat ik dus geen op foto’s heb – ik wil best met een te lichte concealer rondlopen maar om mezelf nu als Oompa Loompa te schminken is zelfs mij wat teveel van het goede ;)

Als je gaat blenden gaan de ‘luchtbelletjes’ kapot en wordt het een dunne, dekkende substantie. Hij is heel dun, en 1 bolletje is meer als genoeg voor je gezicht. Het doseren gaat niet handig, het verspilt zelfs nogal veel foundation en dat vind ik persoonlijk zonde. Je moet dus heel zachtjes drukken op het ‘spuitstuk’, druk je te hard dan heb je genoeg foundation voor 3 personen. Links Sand, rechts Caramel en in het midden de kleuren gemengd. Ik vond het mengen trouwens heel vervelend bij deze foundation, vandaar dat ik dat ook niet meer gedaan heb om hem zo te proberen op mijn gezicht.

Hier is de foundation geblend. Zoals je kan zien krijg je een hele mooie, natuurlijke dekking. In het begin is het product wat plakkerig maar als je het laat opdrogen of je poedert het lekker af met een transparant poeder dan heb je er geen last van. Er zit SPF in de foundation, wat een pluspunt is omdat dit huidveroudering tegengaat.

Hij is erg lichtgewicht, een beetje té lichtgewicht for my liking. Het is een leuk idee, maar of het een succes gaat zijn? Ik denk van niet. Het is namelijk niet zo makkelijk om mee te werken als een normale, dikkere foundation waarbij de dosering een stuk makkelijker gaat. Pluspunt is wel dat deze lijn een paar kleuren heeft die donkerder zijn als de normale foundations – dus voor dames met een donkerdere huid zit er vast een goede kleur bij. Maybelline heeft zelfs voor mij (NC30) vaak geen geschikte kleur tussen de kleurkeuze zitten, major plus dus.

De Maybelline Dream Nude Airfoam foundation is vanaf deze maand te koop voor de adviesprijs van €14,99.

15 Reacties op Maybelline Dream Nude Airfoam foundation

Ik denk dat ik deze aan me ga laten voorbijgaan. Een gewone liquid foundation werkt bij mij toch altijd het best.

Ik zag ze al liggen in de trekpleister, lijkt me niets voor mij. Ik vind het effect wel mooi maar ik weet zeker dat ik hier niet mee om kan gaan hehe.

Ik denk dat je ook veel te snel veel product hiermee gebruikt! Verder zou het niks voor mij zijn. ;) Toffe nieuwe layout trouwens!

Hmmm dit lijkt mij ook helemaal niets. Ik denk dat ik hier niet goed mee om kan gaan en als snel teveel pak, waardoor het effect niet mooi meer is.

Ik vind de toevoeging van SPF wel echt super dat is toch niet heel vaak het geval bij Drogisterij merken. Ik vind de foundation ideaal voor een natuurlijk look want hij plamuurt niet helemaal dicht.