Origins Make a Difference plus +

Geplaatst op door Suzanne

Origins komt met een nieuwe collectie, Make a Difference plus +. Een collectie waarbij gebruik wordt gemaakt van een geavanceerde technologie die de huid ondersteunt en de droge huid teven onafgebroken moet bevochtigen.

Origins is opgericht in 1990 door Leonard Lauder, de zoon van Estée Lauder. Het motto van Origins is ‘Powered by Nature. Proven by Science’, mogelijk gemaakt door de natuur en bewezen door de wetenschap. Origins haalt het beste uit de natuur om zo de beste natuurlijk producten te maken voor de consument. Daarom worden de producten van Origins niet op dieren getest.

Als je huid heel af en toe eens droog is, dan los je dit op door een moisturizer op de droge plekjes te smeren. De moisturizer zal de huid voeden en de droge plekjes zullen verdwijnen. Bij een huid die altijd droog is heeft deze een andere aanpak nodig. Na onderzoek is bewezen dat de huid een bepaald enzym nodig heeft voor het behoud van de essentiële vochtniveaus. Door middel van dit enzym en een aantal andere componenten kunnen de producten zorgen dat de huid zijn natuurlijk vochtreserve behoudt. Deze formule is zelfs zo baanbrekend dat er een patent voor is aangevraagd.

In de Make a Difference lijn zitten drie producten:

– Make A Difference™ Plus + Ultra-Rich Rejuvenating Moisturizer.
– Make A Difference™ Plus + Rejuvenating Treatment
– Make A Difference™ Plus + Rejuvenating Moisturizer

Al deze drie producten bevatten Roos van Jericho, deze plant biedt de huid onmiddelijke en langdurige hydratatie. Padina pavonica (soort bruine alg) activeert de calcium productie. De micrococcus lysate bestrijdt de schade die is ontstaan door het milieu. Murmuru boter sluit de beschermende vochtlaag van de huid af en beschermd deze tegen vochtverlies. Essentiele oliën van bergamot, sinaasappel, groene munt, citroen, roos en vetiver zorgen voor de lichte en verfrissende geur.

Ik heb twee varianten getest, de Ultra Rich Rejuvenating Cream en de Rejuvenating Moisturizer.

De Ultra Rich Rejuvenating Cream is bedoeld voor de dames of heren met een droge huid. Deze crème is net iets meer voedend dan de moisturizer variant. Dit merk je ook aan de substantie van de crème.  Deze is veel dikker, maar wel heel gemakkelijk in je huid te werken. Ik heb altijd het idee dat dikke een vettig laagje op je huid achterlaten. Dat doet deze crème niet, je werkt de crème in je huid door draaiende bewegingen te maken. En na enkele seconden voel je dat de huid gehydrateerd is, maar geen viezig laagje achterlaat. Deze crème zou ik omschrijven als de de perfecte crème voor de koude dagen, wanneer je huid net dat beetje meer nodig heeft.

De Rejuvenating Moisturizer is speciaal voor mensen met een gecombineerde huid, dus zowel een droge als een vette huid. Vergeleken met de crème is de substantie meer gel-achtig. Doordat het aanvoelt als gel krijg je een heel fris gevoel na het aanbrengen. Daarom vind ik deze crème net even wat fijner in de zomer of in de herfst.

De geur van beide crèmes is heel apart, het is een geur waar je van moet houden. Hij ruikt wat naar citroen, maar met een vreemde na-geur die ik niet thuis kan brengen. Ik raad je aan om de crème even te ruiken voordat je hem aanschaft. De crèmes kunnen zowel als dagcrème en als nachtcrème kunnen worden gebruikt.

Allebei de crèmes bevatten 50 ml en zijn te koop bij de Douglas, zowel online als in de winkels. Let op wel op niet alle filialen hebben een Origins counter. De crèmes kosten €44,90 per stuk.

Review by Lara.

Dit artikel bevat producten die Lara heeft ontvangen nadat
zij een persevent bezocht voor DeltaCephei.
Dit heeft geen invloed op haar mening.

6 Reacties op Origins Make a Difference plus +

Die klinken me nog best goed in de oren! Misschien maar eens gaan kijken als ik toevallig weer bij Douglas kom. Leuke review!

Wat een heerlijke uitgebreide review!
Ik vind de crèmes wel wat aan de prijzige kant helaas… Ik houd het even bij mijn yves rocher tube :)