Studded spijkerjasje – do it yourself project

Geplaatst op door Suzanne

Ik wilde graag een studded spijkerjasje maar ik kon deze nergens voor een redelijke prijs vinden of vond ik ze lelijk. Ik zag bij de Hema studs hangen en kwam op het idee om zelf een jasje te studden! Ik ben er enkele dagen mee bezig geweest en hij is eindelijk af – kijk je mee?

Eerst was het zoeken geblazen naar een geschikt spijkerjasje. Ik wilde graag een ‘standaard’ model zonder fratsen in een mooie denimkleur. Niet te licht, en niet te donker. Liefst ook geen bleached vlekken en dergelijke. Ik heb een aantal kringloop winkels bezocht en vond bij Opnieuw & Co in Dordrecht dit jasje van H&M Divided voor een paar euro.

I love me some studs!

Ik bestelde op eBay een shitload aan studs, want dat scheelde best wat qua prijs. Nadeel daarvan is wel dat je eventjes moet wachten tot ze binnen zijn en of ze wel aan je verwachtingen voldoen. Ik heb enkele uren zitten studden (au, mijn vingers en polsen!) en dit is het uiteindelijke resultaat! Ik gok dat er zo’n 500 studs op het jasje zitten. Ik heb een tang om van die druk-studs aan te brengen maar helaas was deze te kort en heb ik de rhinestone en cone-studs met een spijker en hamer moeten aanbrengen. Gelukkig hoefden er van die er maar enkele te worden aangebracht.

Ik ben erg tevreden over het resultaat en eigenlijk wel verliefd op mijn unieke, custom made jasje. Ik heb hem helemaal naar mijn eigen smaak gemaakt en dat is natuurlijk het allerleukste! Het enige minpunt is dat de knopen bronskleurig zijn, aangezien deze erin zitten geslagen kon ik die niet verwisselen voor zilveren knopen.

Ik heb nu al nieuwe do it yourself – ideeën, al weet ik nog niet of ik ze daadwerkelijk ga uitvoeren aangezien er best wel wat werk in dergelijke projecten zit. Al is het wel een hele leuke hobby…

6 Reacties op Studded spijkerjasje – do it yourself project